Løse-og fastsiddende øresten

Ørestenene kan flyde frit eller være fastsiddende i buegangene og behandlingen skal rette sig derefter. Mange patienter oplever ubalance på trods af succesfuld behandling og vil have brug for træning for at genoprette den normale balance. 

Rationalet for behandlingen er, at flytte løsrevne øresten der er fanget i en af de halvrunde kanaler i det indre øre, tilbage til den del af øret hvor de ikke forårsager svimmelhed. Korrekt identifikation af de involverede kanaler og bestemmelse af cupulolithiasis og canalolithiasis dikterer hvilken behandling der er passende. Patienten bør informeres om det godartet forløb, dens mekanisme og begrundelse for repositionsbehandling. Patientens medvirken er afgørende under behandlingen, da yderligere svimmelhed er uundgåelig i løbet af behandlingerne. Behandlingen indebærer en række hoved -og øvre kropsbevægelser og det er vigtigt, at disse manøvrer kun udføres af en uddannet specialist for at forebygge risikoen for nakke og rygskader samt sikre at ørestene ikke kommer ud i andre buegange. 

Løse øresten


Løsrevne øresten kan flyde frit i kanalerne - canalolithiasis 

 

Eller være fastsiddende i en

af kanalerne - cupulolithiasis

Info


Disse øvelser bidrager til at fjerne følelsen af ​​svimmelhed ved at flytte bittesmå partikler, der hænger fast i en følsom del af det indre øre.
 

MORTEN FRIIS
Overlæge PhD

Svimmelhedsklinikken

Aleris Hospitaler