Øvelser

Øvelser, svimmelhed, balance, virus, knude, menieres sygdom

Genopret

Disse øvelser retter sig mod ensidig skade eller nedsat funktion af balanceorganet. Det vil typisk forekomme ved fx. en virus på balancenerven, infektion i balanceorganet, indre øre infektion, knude på høre-balancenerven eller Menieres sygdom i det ene øre.

Øvelser, svimmelhed, balance, ubalance, blodprop, blødning, hjerne, hjernerystelse, muskel, led, sygdomme

Erstat

Øvelserne i denne kategori retter sig mod svimmelhed og ubalance som følge af fx. blodprod el. blødning i hjernen, hjernerystelse, svækket syn, sygdomme i muskler og led. Øvelserne kan også anvendes hvis begge balanceorganer fungerer dårligt.

Løse øresten, ørekrystaller, BPPV, balance, ubalance, svimmelhed

Løse øresten

Ørestenene kan flyde frit eller være fastsiddende i buegangene og behandlingen skal rette sig derefter. Mange patienter oplever ubalance på trods af behandling og vil have brug for behandling i en TRV-behandlingsstol for at genoprette den normale balance. 

Transportsyge

Tilvænningsøvelser forbereder hjernen på de stimuli, som den kan have svært ved at håndtere i forbindelse med transport.

Læs mere

Genoptræning

Genoptræning ved hjælp af øvelser er en veldokumenteret og til tider eneste behandling af svimmelhed. Formålet med genoptræning er, at opnå bedst mulig funktionsevne

Vi håber at du med tiden opnår en bedre balance !